Blogger Layouts

7. syyskuuta 2011

Kanaa juusto-basilikakastikkeessa

Tässä on useasti tullut kokattua jos minkälaista suolaistakin ruokaa, pääosin kanasta. Seuraavana onkin resepti, jolla saatte valmistettua makoisaa kanaruokaa =)

Kanaa juusto-basilikakastikkeessa

1pkt maustamattomia kanafileitä (kokonaisia, yleensä n. 3-4kpl)
2prk (n. 4dl) ruokakermaa
150-200g juustoraastetta tai itseraastettua juustoa (white cheddar sopii erinomaisesti jos on saatavilla, muutoin käy myös emmental)
2rkl kuivattua basilikaa (tai maun mukaan) TAI n. 5 lehteä tuoretta basilikaa silputtuna
1rkl sitruunapippuria (tai maun mukaan)

lisukkeeksi ranskalaisia tai riisiä.

1. Kaada ruokakerma kattilaan ja keitä kiehuvaksi
2. Paista kanat (samaan aikaan) pannulla niin että ruskistuvat kummaltakin puolelta, mutta jätä sen verran "raa'aksi", että sisältä eivät ole täysin kypsiä
3. Kun ruokakerma on kiehuvaa, lisää juustoraaste ja sekoita huolellisesti. Lisää juustoa asteittain ja varo ettei kastikkeesta tule liian "tahmaista" vaan se jää juoksevaksi.
4. Lisää basilika ja sitruunapippuri
5. Ota uuninkestävä syvä astia (mielellään läpimitaltaan pienempi) ja laita kanat pohjalle.
6. Kaada juusto-basilikakastike päälle
7. Laita uuni 225*C ja anna paistua n. 30-45min (uunin tehosta riippuen)

Keitä riisi tai paista ranskalaiset uunissa ja nauti makuelämyksestä =)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti